Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS
Image Alt

Lind & Lahme Bogklub: ‘GEOGRAFISKE STEDER’

Tirsdag d. 16. april

16. april kl. 19.00

‘Intethvid’ af Anders Meidahl

Mellem de kridhvide, nøgne betonvægge på Ny Rosenhøj Psykiatrisk Hospital, går en nyudklækket læge og drømmer om en mere menneskelig psykiatri. Om plads til blomster, kunst og omsorg. Det, der som det eneste, kunne få hans egen mor ud af mørket. Men overalt mødes han af kyniske krav om effektivisering. Over to nattevagter domineret af underbemanding, overbelægning, svigt og stress, drives han ud over sammenbruddets rand. Fortidens traumer begynder at vælde op i hans nutid, og snart er det ikke til at kende behandler fra patient. Intethvid er en roman med et mangesidigt blik på et udpint og åndsforladt psykiatrisk system.

16. april kl. 19.00

‘Mr. Saitos Rejsebiografi’ af Annette Bjergfeldt

’Mr. Saitos Rejsebiografi’ er i sandhed en velskrevet, svimlende og magisk odyssé med et væld af charmerende karakterer. Lita og hendes betagende og skotossede mor, Fabiola må pludselig flygte fra deres hjem i Argentina, og ender helt oppe på den vindblæste ø Nova Scotia i Canada. De bliver langsomt en del af øens forunderlige liv. Fabiola sælger waders og træsko i den lokale skibsproviant, og de får et værelse på sømandshjemmet Betlehem, hvor et usædvanligt farverigt persongalleri udfolder sig. Lita bliver venner med værtsparrets døve datter, den enestående Oona McGregor. Og da mr. Saito ankommer til øen med film, bliver pigernes fantasi for alvor vakt til live.

16. april kl. 19.00

‘Blodigt bryllup’ af Anna Grue

’Blodigt bryllup’ er femte (selvstændige) bog i krimiserien om den ukonventionelle efterlønner Anne-Maj Mortensen, der opklarer forbrydelser midt i hverdagens tumult som en selvbestaltede privatdetektiv. En geskæftig kvinde findes død under forberedelserne til et bryllup på en herregård. Og der er ikke tale om et hvilket som helst bryllup – det er nemlig Anne-Majs datter, der skal giftes. Da Anne-Maj går i gang med at undersøge omstændighederne ved dødsfaldet, opdager hun hurtigt, at der måske er tale om mord. Og måske følger snart flere.