Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS
Image Alt

Lind & Lahme Bogklub: ‘Latterfuld humor, faderroller og spionage’

Mandag d. 19. august

andersMatthesen

19. august kl. 19.00

‘Ternet Ninja 3’ af Anders Matthesen

Både børn og i særdeleshed også voksne får masser af action, sjov, spas, latterfremkaldende dialoger og fede plot-twists med denne tredje bog i serien om Ternet Ninja. Vi møder igen Aske, Sune, Jørn, Sirene og selvfølgelig T.N. Onkel Stewart dukker som altid op de mest usandsynlige steder. Og der er også nye karakterer med. Ligesom Anders Matthesen har overraskelser i ærmet – bl.a. afsløres det, hvem Askes biologiske far er. Kom og hør Anders fortælle om bogen og tilblivelsen af den og hele universet.

Anderskofoed

19. august kl. 19.00

‘Den nødvendige far – hvorfor omsorg og yngelpleje er naturligt for mænd’ af Anders Kofoed

Med denne bog fokuserer Anders Kofoed på faren og farens rolle. Han kalder til kamp for farens rolle som omsorgsperson for børnene. Naturen har nemlig fremavlet mænd til at være børnepassere, forsørgere, lærere og legeonkler, og de skal insistere på at tage det ansvar.

Bogen trækker på forskningsresultater fra hele verden, og der er masser af ny viden. Man kan bl.a. læse om faderrollen hos så forskellige dyr som klovnfisk, svaler, flagermus, præriestudsmus, chimpanser og gorillaer, men først og fremmest hos mennesker. Faderrollen er nemlig ikke en fikseret, endelig og universel ting for vores art – der er vidt forskellige faderroller i forskellige samfund. Hos Aka-folket, et nomadefolk i Centralafrika, har faderen mere fysisk kontakt med barnet end moderen, og Aka-fædrene bruger fem gange så meget tid sammen med dem som fædrene i de fleste andre menneskesamfund. Hos Ache-folket, et nomadefolk i Sydamerika, har faderen næsten ingen kontakt med små børn. Faren har først en rolle, når sønnerne skal lære at jage. I det moderne samfund kan vi i stort omfang selv vælge, hvilken faderrolle vi vil have.

Leifdavidsen

19. august kl. 19.00

‘I skyggen af krigen’ af Leif Davidsen  

I år er det 40 år siden, at Leif Davidsen debuterede som spændingsromansforfatter, og derfor er han naturligvis selvskrevet på gæstelisten til denne Bogklub. Leif har foræret os den ene spændingsroman efter den anden, og med sin seneste udgivelse ‘I skyggen af krigen’ viser han igen sin dybe indsigt i Putins Rusland.

Den tidligere efterretningsofficer Peter Bojden er flyttet til Malaga, efter han røg ud af PET pga. en metoo-sag. Her bliver han en dag opsøgt af spiontjenestens nye chef. Hun vil have ham med tilbage til København, hvor Bojdens tidligere ven og kollega Kasper Bork sidder fængslet i en skandalesag om at lække informationer til medierne. Bork står til en lang fængselsdom, og systemet ønsker i virkeligheden ikke en opklaring, men Peter Bojden indleder sin efterforskning, som både bringer ham til Berlin og Japan. Det bliver en rejse mellem oprigtige fjender og tvivlsomme venner.