Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS

Empire Bio ligger midt i Nørrebros gamle og atmosfærerige bydel. Området har gennemgået mange forandringer gennem årene, men har bevaret sin originale charme.

Ved at gå en tur i området vil man opleve et rigt gade- og caféliv. Bygningerne hvor Empire Bio har hjemme har en lang og traditionsrig historie, som startede for over 100 år siden. Ægte biograffans vil nikke anerkendende til Empire Bios valg af luksussæder med dobbelte armlæn inkl. kopholder og masser af benplads ved alle rækker (hele 1,20 meter). Bageste række i hver af de fire største sale er “kysserækker” med dobbeltsæder.

1900

Bygningen hvor Empire Bio ligger i dag blev bygget i år 1900. Her producerede Jernstøberiet Smith, Mygind & Hüttemeier bl.a. små lokomotiver.

1960

Danmarks største Renault-forhandler på den tid, Falke-auto, flyttede ind i bygningen i ca. 1960.

1991

I 1991 indtog film-producenten Kenneth Madsen stedet og omdannede det til filmstudier, og i 2000 byggede han biografen.

2001

5. januar 2001 slog Empire Bio for første gang dørene op til en flot biograf, hvor komforten er i højsædet. Biografen drives som et aktieselskab og har siden 15. marts 2001 været ledet af direktør Mette Schramm.

billedGalleri