Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS
CPH Native Film Festival - Københavns festival for film af oprindelige folk - 1.4. juni 2023
CPH Native Film Festival

CPH Native Film Festival

CPH Native Film Festival er Københavns festival for film af oprindelige folk.
Datoerne for festivalen 2024 offentliggøres snart.

Torsdag d. 1. juni kl. 19:00

ÅBNINGSFILM: LAD ELVEN LEVE

‘Lad elven leve’ er et indtagende og medrivende drama om en ung kvindes kamp for samiske rettigheder. Ester (Ella Marie Hætta Isaksen) flytter til Alta i efteråret 1979, hvor hun får job som lærervikar. For at blive accepteret af kollegerne, vælger hun – som mange før hende – at holde sin samiske baggrund hemmelig, for årtier med undertrykkelse og slet skjult racisme har fået mange samer til at tilpasse sig den norske kultur. Men da Esters fætter, som er samisk aktivist, tager hende med til demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Alta-elven, starter hendes egen opvågning – og rejsen ud af skammen. Ester kaster sig ind i den konfliktfyldte kamp for bevaring af elven – og for retten til at være sig selv.

Norge, 2023, 118 min.
Instruktion: Ole Giæver
Sprog: Norsk, samisk (danske undertekster)

Fredag d. 2. juni kl. 19:15

WE ARE STILL HERE

For at komme videre, må man først se tilbage. ‘We Are Still Here’ er en unik indigenous film, der sammenvæver otte stærke fortællinger til en radikal historie om håb og overlevelse. Set fra otte hovedpersoners synsvinkler, rejser vi gennem 1000 år fra fortid, nutid og fremtid for at udforske historier om slægtskab, tab, sorg og modstandskraft blandt oprindelige folk i Australien, New Zealand og det sydlige Stillehav. På trods af kolonialisme, racisme, imperialisme og forsøg på at udslette oprindelige folkeslag, er vi har stadig.

New Zealand/Australien, 2022, 90 min.
Instruktion: Diverse
Sprog: Arrernte, Māori, English, Samoan, Turkish (engelske undertekster)

Fredag d. 2. juni kl. 21:30

THE MASKED MAN

The Masked Man (Akornatsinniittut – Kiinappalik) er både nervepirrende spænding og underspillet humor i en visuelt effektfuld fantasyfilm om kampen mellem det gode og det onde. De tætte barndomsvenner Nukappi og Mio kastes ud i en nervepirrende kamp, da manipulerende og frygtindgydende kræfter fra åndernes verden vil overtage kontrollen over ikke bare dem, men hele befolkningen i Ilulissat. The Masked Man er en selvstændig opfølger til Marc Fussing Rosbachs debutfilm In the Land of Our Shadows. Ligesom forgængeren så henter filmen inspiration i Grønlands historie og mytologi såvel som i Hollywoods populære genrefilm, og resultatet er en visuelt stærk og effektfuld fantasyfilm, hvor en vidunderligt underspillet humor krydrer den nervepirrende beretning.

Grønland, 2022, 78 min.
Instruktion: Marc Fussing Rosbach
Sprog: Kalallisut (engelske undertekster)
Lørdag d. 3. Juni kl. 19:30

POWERFUL CHIEF

Elisban ankommer til byen Puno, for sent til at møde sin ven Hermogenes, som han skulle arbejde sammen med. Hjemløs og uden penge overlever han gennem ustabile småjobs i en by, der øger hans ensomhed ved hvert skridt, han tager. Men ved at fortsætte med at gå kan måske møde en bedre skæbne.

Peru, 2020, 92 min.
Instruktion: Henry Vallejo
Sprog: Spansk, Quechua (engelske undertekster)
Lørdag d. 3. juni kl. 21:30

SLASH/BACK

Da Maika og hendes klodsede venner opdager en invasion af rumvæsner i deres lille arktiske landsby, er det op til dem at redde dagen. Ved at bruge deres hjemmelavede våben og viden fra gyserfilm, giver de rumvæsnerne kamp til stregen. Man lægger sig ikke ud med piger fra Pang.

Canada, 2022, 86 min.
Instruktion:
Nyla Innuksuk

Sprog: Engelsk
Søndag d. 4. juni kl. 16:30

TWICE COLONIZED

TWICE COLONIZED fortæller historien om den grønlandske menneskerettighedsaktivist Aaju Peter, som har dedikeret sit liv til kampen for inuit i hele Arktis. Da en tragedie rammer blandt Aajus nærmeste, begiver hun sig ud på en personlig rejse for at konfrontere sin fortid og samtidig sikre oprindelige folks demokratiske ret og uafhængighed. Men er det muligt at ændre verden og hele sine egne sår på samme tid? Filmen følger Aaju Peters arbejde i både Grønland, Danmark og i hendes nye hjemland Canada, hvor hun i dag er bosiddende og hvorfra hun kæmper for oprindelige folks rettigheder på globalt plan.

Danmark/Grønland/Canada, 2023, 91 min.
Instruktion: Lin Alluna
Sprog: Engelsk, dansk (engelske undertekster)