Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

FØLG OS
Image Alt

Lind & Lahme Bogklub: ‘TREKANTSDRAMA, BRYSTER & PERSONLIGE ERFARINGER’

Onsdag d. 29. maj

29. maj kl. 19.00

‘Ulykkens år’ af Thomas Rydahl og Anne-Grethe Bjarup Riis

’Ulykkens år’ er en først bind i Egeskov-serien, som udforsker magtspil, hemmeligheder og kærlighed på tværs af samfundslag i en tid med store forventninger og skæbnesvangre begivenheder. I denne første bog starter vi på Egeskov Slot i 1874, hvor en dag, der ellers skulle være fyldt med glæde og forlovelse, forvandles til en tragedie, da familiens ældste søn findes død i voldgraven. Jessie, søsteren, står pludselig til at blive enearving, og alle på slottet, fra adelsfolk til tjenestefolk, påvirkes af den skæbnesvangre begivenhed. Jessie må navigere gennem forventninger om et adeligt giftermål, mens tjenestepigen Oda forsøger at finde sin plads i det intrigante køkkenmiljø. Samtidig drages staldknægten Stig ind i et farligt trekantsdrama. Det er i sandhed en fængslende historisk fortælling, der maler et levende portræt af livet på Egeskov Slot i 1874 – og ikke mindst, med et veludviklet plot.

29. maj kl. 19.00

‘Brystets biografi’ af Mette Byriel-Thygesen

’Brystets biografi’ med den mundrette undertitel ’Portræt af en kontroversiel, kommerciel, undertrykt, bortgemt, moderlig, erotisk og (indimellem) befriet kropsdel’ er en videnskabelig, underholdende og overraskende bog, der kvalificerer enhver snak om bryster. Den klæder os læser på med ny viden og nye argumenter om en omdiskuteret del af kvindekroppen – brystet. Den er bygget op om virkelige hændelser, fotos, kunstværker, debatter og kvindeskæbner – alt med udgangspunkt i brystet, og den er dermed et indsigtsfuldt indspark til debatten om kroppen – og dyrkelsen af kroppen i en tid, hvor de billedbårne sociale medier spiller en stor og omdiskuteret rolle. Dit syn på bryster – hvad enten det er dine egne eller andres – vil uden tvivl aldrig blive det samme efter at have læst denne bog.

29. maj kl. 19.00

‘Mærket’ af Charlotte og Esben Dalgaard  

I ’Mærket’ fortæller Esben og Charlotte Dalgaard hudløst ærligt om deres liv i kræftens skygge – for når man bliver uhelbredeligt syg, rammer det ikke kun en selv, men hele familien. En dag i 2021 ændrede alt sig på ét øjeblik. Esben Dalgaard fik beskeden om, at han havde modermærkekræft, og at den havde spredt sig. Og hvordan starter man lige den samtale? Samtalen med sin familie om, at man ikke ser ind i en alt for lang fremtid?

Mærket’ tager personligt afsæt i Dalgaard-familien og kræftdiagnosen, men den er en hjælp til alle familier, hvor et familiemedlem er alvorligt syg. Den giver hjælp til de svære samtaler, men også til at se den kærlighed og styrke, der kan spire frem af mørket.