Empire Bio - Copyright Nørrebro

Empire Bio er Nørrebros egen biograf – altid kun med de bedste film på plakaten. Biografen ligger centralt i Københavns hyggeligste bydel og har 7 sale med 25 til 227 pladser.

Zetland Sofa Babybio i Empire

For mange nybagte mødre og fædre er Empires ugentlige babybio om onsdagen et kærkomment break fra en hverdag med bleer og havregrød. Her kan man se en god film og nyde en tiltrængt kop kaffe, mens den lille sover i loungen under kyndigt opsyn – eller simpelthen er med i salen.

I onsdags prøvede vi for første gang en alternativ version af babybio-konceptet. Vi havde inviteret de seje mennesker fra netmediet Zetland forbi til en snak om børneopdragelse: Er forældrehysteriet, intranetbureaukratiet og den generelle børneopdragelse kørt af sporet? Var alting bedre i gamle dage, da børn fik lov at gå på opdagelse på egen hånd uden konstant app-overvågning eller bekymrede forældre i hælene? Er kravene til de perfekte, speltbagende, konstant tilstedeværende, motionsdyrkende og overskudsagtige forældre anno 2018 simpelthen kørt af sporet?

Disse temaer vendte Zetlands børne- og skoleskribent Sara Alfort, der samtidig er forfatter til den nye bog “Forældrefeterminisme – tænk, hvis du ikke afgør dit barns fremtid”.

Publikum – mødre, fædre og småpludrende babyer, der i øvrigt havde vældig travlt med at pille ved oplægsholderens rekvisitter, var mødt talstærkt op.

Saras oplæg var herligt småprovokerende og prikkede til de mange myter om opdragelse: Skader det barnet, hvis man ikke ammer fuldt i 6 måneder? Er det giftigt for barnets hjerne, hvis man lader barnet græse sig selv i søvn? Alle de små og store spørgsmål, der fylder hele sendefladen i hjernen på nybagte forældre. Man vil så gerne gøre det hele rigtigt.

Publikum havde derfor også masser af spørgsmål efter det ca. 40 minutter lange oplæg. Der måtte lige en mikrofon på banen for at overdøve det efterhånden småutålmodige kor af pludrende babyer.

Det var en fornøjelse at have Sara Alfort og Zetland på besøg – og dejligt at kunne præsentere en anderledes oplevelse for vores babybio-publikum – det bliver ikke sidste gang!